Over de Hattemse Golf & Country Club

De Hattemse Golf & Country Club ligt in de bosrijke omgeving van het charmante Hanzestadje Hattem. De uitdagende 9-holes baan combineert bos- en parkholes en is voor een deel in heuvelachtig terrein gelegen. De holes volgen de natuurlijke glooiingen van zandruggen die in de ijstijd zijn ontstaan. De baan van de Hattemse Golf dateert van 1930 en is in Nederland één van de zestien golfbanen die voor de oorlog ontworpen zijn.

hole1 001Een aantal bomen stamt nog uit de tijd van vóór de oprichting in 1930.

De baan is mooi, compact,  gevarieerd, en zeer uitdagend. Er zijn 4 bosholes en de overige 5 holes liggen in het Gelderse IJssellandschap. Dit jaar staat de Hattemse op plaats 4 in de top-30 van 9 holes golfbanen. De veelal kleine greens worden goed bewaakt door vele bunkers en liggen in een aantal gevallen verhoogd. Hierdoor is het een uitdaging om ze aan te spelen. Ook de verhoogde afslagplaatsen geven de baan een uniek karakter.

De kwaliteit van het klassieke ontwerp blijkt tijdloos: van de negen holes die de baan telt behoren er drie tot de beste van Nederland. Zo kregen in 2010 hole 4 en 9 een special vermelding. De 6e/15e hole werd dat jaar tot vijfde par 4 van Nederland benoemd. Het is een echte “signature” hole, waarbij de sterk glooiende green extra bewaakt wordt door een karakteristieke eik. De eik van hole 6 staat uitgebeeld in het logo van de inmiddels 85-jarige club.

Door de mooie ligging en de uitdagende holes genieten zowel golfers met hoge als lage handicap. De 19e hole is ook op de Hattemse een belangrijke hole. Zonder een goede 18e hole is een golfbaan niet compleet, zonder de 19e hole is een golfronde niet af! Het sfeervolle clubhuis is onder architectuur (Van der Veen) gebouwd en straalt een warme en echte golfsfeer uit. Bij de grote open haard in de clubkamer is het goed toeven na een sportieve ronde.

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten