De baan

20130605_Hattem_Golfbaan_17.jpg

De Hattemse Golf & Country Club ligt in de rustige, bosrijke omgeving van het charmante Hanzestadje Hattem aan de rand van de Veluwe.

‘Oude zestien’
De golfbaan dateert uit 1930 en behoort tot de ‘oude zestien’, waaronder ook de Haagsche en de Hilversumsche. Ze zijn opgericht vóór de oorlog en vormen de klassieke golfbanen van Nederland.

Klassiek ontwerp
Het ontwerp komt van Gerry del Court van Krimpen, die zich hiervoor liet inspireren door de legendarische baanontwerper Harry Colt. Vooral in de wintermaanden is te zien hoe hij van de natuurlijke glooiingen van het landschap gebruik heeft gemaakt.

Mooi en gevarieerd
De Hattemse golfbaan is mooi, compact, gevarieerd en uitdagend. De baan bestaat uit vier bosholes en vijf parkholes. De holes volgen de natuurlijke glooiingen van zandruggen die in de ijstijd zijn ontstaan. De kleine, soms verhoogde greens met bunkers maken het spel tot een uitdaging.

Uitstekende kwaliteit
De kwaliteit van het klassieke ontwerp van Gerry del Court van Krimpen blijkt tijdloos, want van de negen holes behoren er drie tot de beste van Nederland.

 

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten